MAH 2 - preventivni program - predavanje u OŠ Jelkovec

U četvrtak, 8.12.2016. godine u prostorijama Osnovne škole Jelkovec održano je predavanje za roditelje šestih razreda: "Problemi nasilja i ovisnosti s aspekta policijskog postupanja" (MAH 2, preventivni program).

"MAH 2" ima za cilj povećati informiranost i znanje roditelja u svezi sa zloporabom droga, te rizicima za razvoj bolesti i ovisnosti. Službenici policije upoznaju roditelje sa strategijom djelovanja policije u zajednici, statističkim podacima o trendovima zloporaba droga, policijskim postupanjem u situacijama kad se maloljetne osobe zateknu s drogom, te zakonskim i drugim posljedicama zloporabe opojnih droga. Osim edukacije, policijski službenici nastoje skrenuti pozornost roditelja na njihovu odgovornost za djecu i potaknuti veću aktivnost roditelja u odgoju djece kako bi na vrijeme prevenirali neprihvatljiva ponašanja.

Osim o ilegalnim drogama, edukacija obuhvaća i legalna sredstva ovisnosti (duhan i alkohol). Roditeljima policija ukazuje na važnost pozitivnih roditeljskih stavova o zdravom načinu života i slici koju stvaraju vlastitim ponašanjem.

Na žalost, na samom predavanju bilo je tek tridesetak roditelja.

20161208 mah