25. OBLJETNICA POHODA PAPE IVANA PAVLA II. U HRVATSKU

11. rujna 2019. godine (u srijedu)  obilježava se 25 godina od prvog dolaska pape, Ivana Pavla II, u Hrvatsku. Tom prigodom Zagrebačka biskupija organizira svečano euharistijsko slavlje u našoj župi, (župa sv. Ivana pavla II, pape),  na prostoru predviđenom za gradnju crkve i svetišta sv. Ivana Pavla II.

Molitva krunice počinje u 17.45 sati a sveta misa u 18.30 koju će predvoditi Zagrebački nabiskup kardinal Josip Bozanić.
Po završetku svete mise, kardinal će se prigodno družiti sa župljanima.

Ovaj događaj, te gradnju crkve i svetišta kardinal Bozanić najavio je u Mariji Bistrici na 288. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba i hodočašću mladih Zagrebačke nadbiskupije rekavši između ostalog:

"Tu crkvu, koja je od osnutka župe nasušna potreba tamošnjoj vjerničkoj zajednici, želimo graditi kao mjesto posebne vjerničke povezanosti s dragim nam svetim papom Ivanom Pavlom II., kao spomen na njegov pohod Zagrebu i Hrvatskoj, spomen koji se tiče cijele naše Domovine i hrvatskoga naroda. Hrvatski narod i hrvatska država duguju trajnu zahvalnost sv. Ivanu Pavlu II. On je dizao glas u obranu osnovnih ljudskih i narodnih prava onda kad su drugi šutjeli, prepuštajući nas sudbini trenutačnih moćnika."

Linkovi:

- http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/najave/kardinal-bozanic-u-novom-jelkovcu-predvodi-euharistijsko-slavlje-prigodom-obiljezavanja-25-obljetnice-pohoda-pape-ivana-pavla-ii-zagrebu-i-hrvatskoj

- https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=XPtjZb_CVwQ

 

 20190909 zupa